Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu of het zoekveld.

ADOPTEER EEN PUP OF GEEF EEN PUP KADO

Adopteren

Onze leergierige pups gaan graag naar school met één doel: geleidehond worden. Zodat ze straks het leven van mensen met een beperking kunnen verbeteren. Maar twee jaar studeren kost geld. Daarvoor is jouw hulp nodig! Voor € 7,50 per maand adopteer je je eigen pup en steun je de training van onze bijzondere honden. Je krijgt daarvoor toegang tot zijn unieke puppydagboek, zodat je zijn ontwikkeling op de voet kunt volgen.

Kies je pup

Pup kado doen

Wil je een jarige verrassen die alles al heeft? Of zoek je een onvergetelijk kado bij een bijzondere gebeurtenis? Geef dan een adoptiepup kado! Dit kan voor zes of twaalf maanden of voor de gehele opleidingstijd van de pup. De gelukkige ontvanger krijgt natuurlijk toegang tot het prachtige puppydagboek. Op het officiële adoptiecertificaat kun je een persoonlijke boodschap aan de jarige schrijven.

Geef een pup kado

Zo simpel is het

 1. Kies je eigen pup of geef een pup kado
 2. Vul je gegevens in
 3. Volg de avonturen van je pup via het puppydagboek
Bekijk een voorproefje

Welke pup wil je adopteren?

Kies jouw favoriete pup! Via foto’s en verhalen in zijn dagboek, maak je zijn vorderingen van heel dichtbij mee. Mis niets van zijn avonturen en meld je nu aan.

 • Rena
  • Geboren: 22-05-2017
  • Ras: labrador retriever
  • Geslacht: teef
  Adopteer Rena
 • Zack
  • Geboren: 29-08-2017
  • Ras: labrador retriever
  • Geslacht: reu
  Adopteer Zack
 • Emme
  • Geboren: 20-11-2017
  • Ras: labrador retriever
  • Geslacht: teef
  Adopteer Emme

Veelgestelde vragen

 • Kan ik mijn adoptiepup ontmoeten?

  Je kunt je adoptiepup helaas niet in het echt ontmoeten. Het eerste jaar brengt hij door bij een puppypleeggezin, dat de pup vrijwillig socialiseert en verzorgt en het daar razend druk mee heeft. Als de hond op school zit, volgt hij een strak dagprogramma met training en ontspanning. Er zijn heel veel mensen die bij ons langs willen komen, maar die kunnen we helaas niet allemaal ontvangen. Dan komen we in de knoop met het trainingsschema van de honden en de instructeurs. Gelukkig kun je je adoptiepup op de voet volgen via het puppydagboek. Zo krijg je toch een persoonlijke band met hem.  

 • Hoelang duurt de adoptieperiode?

  De opleiding van pup tot volleerd geleidehond duurt gemiddeld twee jaar. Wij vinden het natuurlijk fijn als adoptieouders onze pups tijdens die hele periode steunen. Als de hond afstudeert en aan de slag gaat, kun je een nieuwe pup adopteren. Vanzelfsprekend kun je je steun altijd tussendoor beëindigen. Dat kan eenvoudig via het puppydagboek van je adoptiepup.

 • Ben ik de enige adoptieouder van de door mij gekozen pup?

  Je bent niet de enige adoptieouder van de pup. De opleiding tot geleidehond is kostbaar. Jouw steun van € 7,50 per maand is voor ons een zeer welkome en belangrijke bijdrage in de opleidingskosten. Samen met andere adoptieouders maak je het mogelijk dat jouw adoptiepup en andere leerling-honden hun studie tot geleidehond kunnen volgen!

 • Is het mogelijk om als enige adoptieouder een pup te adopteren?

  Ja, je kunt ook exclusief een pup adopteren. Je bent dan de enige adoptieouder van deze pup. Dit kan vanaf € 5.000. Aan het exclusief adopteren van een pup zijn leuke privileges verbonden. Zo mag je de pup zelf een naam geven en hem (afhankelijk van de vorm van sponsoring), één of meerdere keren bezoeken. Kijk op geleidehond.nl voor meer informatie.

 • Worden alle adoptiepups ook echt geleidehond?

  De meeste adoptiepups worden geleidehond, maar niet allemaal. Vóór, tijdens en bij voltooiing van de opleiding testen wij de hond uitgebreid. Soms blijkt daarbij dat de hond geen geleidehond kan worden. Om gezondheidsredenen of omdat hij niet het juiste karakter of gedrag heeft. We proberen zoveel mogelijk uitval te voorkomen en stellen daarom hoge eisen aan onze fokdieren, selecteren en begeleiden de pleeggezinnen nauwgezet en onze instructeurs behoren tot de beste ter wereld.

  En als het kan scholen we onze leerling-honden om voor een andere functie. Mist een hond bijvoorbeeld de zelfstandigheid om blindengeleidehond te worden, dan kijken we of hij geschikt is als autismegeleidehond of buddyhond voor veteranen met PTSS. Toch valt een klein deel helemaal af.

  Dit is het risico als je werkt met ‘levende have’. Jammer, maar kwaliteit en veiligheid voor de gehandicapte baas staan natuurlijk voorop. Er bestaat trouwens nog een heugelijke reden waarom sommige honden niet doorstromen naar school: ze worden geselecteerd voor de fok. KNGF Geleidehonden zet daarvoor alleen kerngezonde honden met een heel prettig karakter in. Zodat zij hun sterke genen kunnen doorgeven aan een nieuwe generatie KNGF-pups. Het is dus een eer om fokhond te worden! 

 • Wat gebeurt er als mijn adoptiepup de opleiding niet haalt?

  Als de door jou gekozen pup vroegtijdig het opleidingstraject verlaat, dan stellen we je in principe voor aan een broertje of zusje uit hetzelfde nest. Omdat die in dezelfde fase zit als jouw adoptiehond, kun je zo alsnog het hele scholingstraject volgen totdat de hond aan het werk gaat bij zijn baas. Maar je kunt natuurlijk ook een nieuwe, jonge pup adopteren.

  Over de toekomst van je oorspronkelijke adoptiehond hoef je je geen zorgen te maken. Als er geen andere “officiële” functie voor hem is weggelegd, zoeken we een goed tehuis voor hem. Meestal wordt hij geplaatst als buddyhond bij kinderen met een beperking, die zo’n bijzonder en goed opgevoed maatje wel kunnen gebruiken. Soms mogen de honden bij hun puppypleeggezin blijven. Heel soms zoeken we een extern adoptiegezin voor deze honden. De wachtlijst daarvoor is momenteel echter gesloten. Als deze weer open gaat vermelden we dat op onze algemene website.

 • Mag ik de berichten en foto’s van mijn adoptiepup elders publiceren?

  We moedigen je aan om een deel van de berichten en foto’s te delen met je vrienden, via Facebook. Het grootste deel is echt voor jou als adoptieouder bestemd en niet voor anderen. Jij en de andere adoptieouders helpen ons immers met het bijeenbrengen van de studiefinanciering van de aspirant-geleidehonden. Daarom heb je het exclusieve recht op nieuwtjes over de door jou geadopteerde pup! Het is dus ook niet de bedoeling om de berichten en foto’s door te sturen via de mail of op een voor iedereen toegankelijke (bedrijfs)website te plaatsen.  

 • Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

  Na aanmelding ontvang je van ons per e-mail een gebruikersnaam en een wachtwoord. Je kunt hiermee inloggen in het dagboek van jouw adoptiepup. Vervolgens kun je via ‘mijn gegevens’ je persoonlijke gegevens, zoals je wachtwoord, wijzigen. Ben je je wachtwoord vergeten? Klik dan op de link ‘Wachtwoord vergeten’ op het inlogscherm.

 • Is het mogelijk om een Adopteer een pup-poster te ontvangen?

  De posters van AdopteerEenPup zijn bestemd voor buitenreclame. Ze worden alleen tijdens de campagneperiode en in beperkte oplage geproduceerd. Wij hebben daarom helaas geen extra posters beschikbaar.

 • Waar kan ik meer informatie vinden over de geleidehond en zijn opleiding?

  Op onze algemene website staat alles over al onze typen geleidehonden, hun opleiding en onze organisatie. Kinderen die hun spreekbeurt willen houden over de geleidehond kunnen hier informatie downloaden. Heb je zelf een visuele of andere beperking en wil je voor een geleidehond in aanmerking komen? Dan vind je op deze site ook alle info die je nodig hebt.

 • Hoe kan ik KNGF Geleidehonden op een andere manier steunen?

  Er zijn veel manieren om onze organisatie te steunen. Zo kun je donateur worden, een spaaractie organiseren of sponsor worden met je bedrijf. Je kunt ook een notariële schenking doen, of KNGF Geleidehonden opnemen in je testament. Voor een volledig overzicht van alle mogelijkheden verwijzen wij je graag naar onze website. Of neem contact met ons op.

 • Hoe word ik ‘puppypleeggezin’?

  Voor alle informatie over het puppypleeggezin en de voorwaarden waaraan gezinnen moeten voldoen, verwijzen wij je naar onze website.

 • Hoe kom ik op de wachtlijst voor een afgekeurde geleidehond?

  Wij bieden maar heel weinig honden aan ter adoptie. De wachtlijst hiervoor is voor onbepaalde tijd gesloten. Als wij weer adoptiegezinnen nodig hebben, publiceren wij dat op onze website. Wij raden je aan deze regelmatig te bezoeken.

 • Waar vind ik informatie over de autismegeleidehond of PTSS buddy hond?

  Op onze website lees je alles over de verschillende soorten honden die wij trainen, zoals de autismegeleidehond, buddy/PTSS hond en assistentiehond.